Gyors elalvás néhány egyszerű tippel 2. rész

Cikkünk első részében beszéltünk arról, hogy a gyors elalvás kulcsa a relaxáció, tehát tanácsaink célja, hogy a relaxált állapotot minél előbb elérd. Szóba került már a nyugodt zenék jótékony hatása és a meditációs módszerek is.

A most következő második részben további 3 jó módszert mutatunk be a gyors elalvás érdekében.

Irányított képalkotás

Annak érdekében, hogy testünk és lelkünk is nyugodt állapotba kerüljön és felkészüljön az alvásra érdemes kipróbálni ezt a módszert. Próbálj felidézni egy kellemes emléket vagy egy nyugodt környezetet. Vegyél lassú, mély levegőket és fókuszálj a részletekre. Idézd fel a szagokat, hangokat, látványt, hogy teljesen bele tudd magad élni. Nagy segítség lehet, ha lejátszol egy előre felvett hangfelvételt arról a kellemes környezetről, amit elképzelsz.  Az irányított lépalkotást segítő zenék, hangfelvételek többnyire online is elérhetőek. Ha sikerül elsajátítanod és alkalmaznod ezt a módszert, a gyors elalvás a napi rutinod részévé válhat.

Progresszív izomlazítás

Ezen módszer lényege, hogy kombináljuk izmaink megfeszítését és ellazítását különböző légzéstechnikákkal a stresszoldás érdekében, ami a legfontosabb a gyors elalvás szempontjából. Az izomcsoportok átmozgatása és ellazítása nagyban segíti a relaxációt. Ez a folyamat a következő lépésekből áll:

Feküdj le az ágyra, csukd be a szemed, vegyél lassú, mély lélegzeteket és nyugodtan fújd ki a levegőt

Feszítsd meg az arcizmaidat 10 másodpercen keresztül. Lazítsd el az izmaidat és megint vegyél mély lélegzeteket.

Most feszítsd meg a vállizmaidat 10 másodpercig, mielőtt ellazítod. Szívd be és fújd ki lassan és mélyen a levegőt.

A gyors elalvás érdekében ismételd meg ezt a lépést a tested többi izmaival kezdve a válladtól a lábad felé haladva. Kerüld el a fájó részeket.

Katonai módszer

A katonáknak eléggé kiszámíthatatlan időbeosztásuk van és az alvási körülményeik sem mindig nevezhetőek optimálisnak, ami hatással van az alvási szokásaikra. A katonai módszer, egy gyors elalvás technika, amit katonák találtak ki és az a lényege, hogy 2 perc alatt sikerüljön elaludniuk. A folyamat lépései:

Találj egy kényelmes pozíciót és lazítsd el az arcod különböző részeit, mint például a szemhéjad, állkapcsod, ajkaid és szemöldököd.

Nyugtasd a karjaidat a tested két oldalán, először a vállaidat leengedve.

Kezdj el mélyen lélegezni és lazítsd el a tested.

Lazítsd el a tested alsó felét is, a csípődtől lefelé haladva a lábszáraidon keresztül a lábfejedig.

Képzelj el egy békés, nyugodt helyet annak érdekében, hogy az elméd is megnyugodjon. Ilyen lehet egy gyönyörű vidék, egy csöndes tó vagy egy hangulatos szoba az otthonodban. Próbáld meg felismerni a negatív gondolatokat és képeket, majd túllépni rajtuk. Az elméd megnyugtatása nehéz lehet, ezért próbálj meg ismételni magadban egy egyszerű mondatot.

Reméljük  tudtunk  hasznos tanácsokkal szolgálni és mindenkinek nyugodt, pihentető éjszakái lesznek, amiben segíthetnek a Billerbeck termékek is.

Gyors elalvás néhány egyszerű tippel 1. rész

Charmant párna