Ragály pánik 2.

Frissítés a Ragály pánik kellemetlen hatásai cikkünk után!  

Valóban nagy a gond. Friss kutatások alapján a koronavírus járvány alatt havonta már több, mint 100 milliárd (sic!) védőmaszkot dobnak ki világszerte. (jobb esetben szelektív gyűjtőkbe) Ez visszaosztva percenként mintegy 3 millió kidobott maszkot jelent. A kidobott maszkok többsége pedig extrém lassan lebomló szintetikus műanyag. Vagyis ez a mértéktelen mennyiségű szemét pont a legnagyobb problémát jelentő műanyagszennyezéshez járul hozzá.

(forrás: 444.hu)

Van lehetőségünk választani kevésbé kártékony megoldást. Használhatunk mosható maszkot. A rövid használatra ajánlott eszközöket pedig mindenképpen gyűjtsük szelektíven és ne eregessük ki a vegyes szemét közé!

UP! Van jó hír a korábbi cikkünk után! Az elviteles etetésre kényszerült vendéglátóhelyek nem mindegyike választ környezetkárosító csomagolási megoldást. Vannak élenjárók a hulladék csökkentésében és az innovatív megoldások alkalmazásában. Ilyen például a Fruccola, aki salátáikat és leveseiket üvegedényekben kínálja, ezeket pedig utána visszaválthatjuk. A visszakapott betétdíj pedig emlékeztet bennünket arra, hogy jót cselekedtünk. 🙂

Nem megyünk el elismerés nélkül a Rakun dobozközösség mellett sem, ami egy nagyszerű ételhordó bérlet-rendszer. A csatlakozott vendéglátóhelyeken ebbe a visszaválthatós dobozban kapjuk az ételünket, és ott azonnal visszaadhatjuk az előzőt. Ez megfelelően higiénikus megoldás, hiszen a vendéglátóhelyek az előírásoknak megfelelően tisztítják a dobozt.

A járvány miatt sok étterem nem ad ki ételt a vendég saját dobozában, ezért nagyon jó megoldás a Rakun. Emellett segít nekünk, hogy azonosulhassunk a csomagolásmentes szemlélettel. A rendszerhez te is csatlakozhatsz, nincs más dolgod, mint letölteni az appot, és befizetni az egyszeri, 1000 forintos használati díjat. (forrás: streetkitchen.hu)

Tudtad, hogy paplan párna vagy matrac választásakor is találsz környezetkímélő változatot?

Jó szívvel ajánljuk legújabb fejlesztésű ZéroPur matracainkat! És a valóban nyugodt álmok érdekében pedig javasoljunk a természetes, tehát természetbe visszaépülő anyagokból készült paplanokat és párnákat, valamint a CORAL termékcsaládunkat, amely elsőként jelent meg a piacon az igazoltan a legtisztább poliészter előállítási technológiával, az „ocean plastic” nyersanyag felhasználásával készült ágyneműk közt.

Legújabb fejlesztésű Billerbeck matracok