Eljött a nyári paplan ideje!

A nyár közeledtével, a jó idő beköszöntével nem csak ruhatárunkban kapnak helyet a könnyű és szellős darabok, hanem ugyanígy az ágyunkban, az ágyneműnket is lecseréljük. Ilyenkor főként a paplanra kerül a hangsúly, így az évszaknak megfelelően téli paplanunkat nyárira cserélhetjük.

De milyen a tökéletes nyári paplan?

A természet sokféle, csodás alapanyagot kínál, nézzük meg, miből válogathatunk!

Pehely és toll

Az Aranka paplan 90% pehely tartalommal rendelkező paplan, amit 100% pehelybiztos pamuthuzatba töltöttek. A libákról nyert pehely az egyik legértékesebb töltetnek számít. Extra könnyű, puha, lágy takarózást adó paplan. A kialakítása áttűzött, ami megakadályozza a töltet elcsúszását.

 

 

 

 

Len

A len tulajdonságai a pamutéhoz hasonlóak.  A len antibakteriális, nedvességfelvevő, párakiegyenlítő, gyorsan száradó képességét kihasználva kiváló nyári paplanok készíthetőek belőle. A paplanok tapintása hűvös érzetet kelt, ezért nagy melegben segíti a test hőszabályozását, így testünk a füllesztő, meleg nyári napokon is száraz marad.Könnyen kezelhető, antibakteriális tulajdonságának köszönhetően allergiások részére is ajánlott.

Az antibakteriális lenrostokból készült Lotte Len paplan, illetve a Léna Len paplan remek megoldás arra az időszakra, amikor a téli takaró már meleg, de egy szál lepedő még kevés éjszakára. 

 

Vadselyem

A tenyésztett selyemlepke hernyójának selymén kívül a textilipar egyes vadon élő lepkefajok hernyóinak gubószálait, az ún. vadselymet is felhasználja. Ez a szabadban gyűjtött szál rendkívül tartós és rugalmas. Vadselyem töltetű termékek erősen nedvszívó, nedvesség elvezető, nagyon jól szellőző, antisztatikus paplanok, természetes, komfortos, kellemes alváskörülményeket biztosítanak. A selyem természeténél fogva hipoallergén, mentes a poratkáktól.Meleg nyári éjszakákon pihentető alvást biztosít.

A Fergie vadselyem paplan puha, lágy fogása télen meleggel, nyáron hűvös öleléssel kényeztet.

Pamut

A pamut hagyományos és kiváló töltetanyag: szellős, rugalmas és hosszú távon is formatartó, tulajdonságai közé tartozik a kiváló nedvességfelvétel. Ideális érzékeny bőrűek számára is, mert bőrbarát és antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik.

A Cottona pamut paplant 95 fokon moshatjuk, így allergiások számára tökéletes nyári paplan lehet.

A Love Story Pamut paplanunk a pamuttöltet kiváló tulajdonságai mellett különlegességével tűnik ki, így minden egyediséget kereső vásárló számára ajánljuk. Az exkluzivitását a huzatanyag ton in ton nyomott mintája biztosítja, mellyel garantált az egyedülálló megjelenés.

Bambusz

A bambusz antibakteriális, mosható és szálai üreges struktúrája révén nagyon jó légáteresztő tulajdonsággal rendelkezik, így megóv bennünket az izzadástól és bepárlástól. A bambusz szál pozitív tulajdonságait más anyagokkal keverve (pl. 20% poliészter szál) lehet fokozni, így növelhető a paplanok, párnák formatartása, habossága, puhasága. Mindezeken, a bambusz szálból készült termékek használati előnyein túl a környezettudatos életmódhoz, valamint a fenntartható fejlődéshez egyaránt hozzájárulhatunk!

Válassz nyárra alacsony töltetű Bambusz paplant!

 

Most 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg NYÁRI PAPLANJAINKAT az Édesálom.hu webáruházunkban 2020. augusztus 31-ig!