Habmagos

Tájékoztatjuk, hogy a termék poliuretán (PUR) habot tartalmaz. Ez az anyag néhány kedvező használati tulajdonsága miatt széles körben közkedvelt, egyes esetekben szinte nélkülözhetetlen. Alkalmazása megengedett, Magyarországon semmilyen rendelkezés nem korlátozza. Az általunk beépített poliuretánt minősített és ellenőrzött, korszerű európai vegyi üzemek állítják elő. Ugyanakkor, néhány újabb tudományos kutatás az anyag használatával kapcsolatban óvatosságra int. 
E vizsgálatok alapján a PUR habok alkalmazása az ember számára élettani szempontból kockázatot hordoz. Ezenkívül az anyag környezetvédelmi szempontból erősen aggályos.
A technika mai állása szerint ténylegesen újrahasznosíthatatlan, az elhasznált, hulladékba kerülő termékek eltüntetése jelentős környezetszennyezéssel jár és a folyamat során rákkeltő anyagok szabadulnak fel.

Szeretettel ajánljuk a figyelmébe ZeroPUR matracainkat, amelyek gyártása során teljesen kiküszöböltük a poliuretán anyagú alkatrészek beépítését. Ezáltal az előállítás is, és a használatból kikerült termék kezelése is lényegesen kevésbé környezetterhelő.

Ha a Billerbeck ZeroPUR kollekcióból választja ki a legjobban megfelelő matracot, akkor a legtöbbet tette, és nemcsak a pihentető alvása, hanem a természet egészsége érdekében is. Önnek kényelem szempontjából tehát nem kell kompromisszumot vállalnia.