Ozone Zöld-Díj 2018 bronzérmese lettünk

A billerbeck a piacvezető márka felelősségét felvállalva élen jár az anyagfejlesztési és technológiai újítások terén. Alapanyagaink kiválasztásakor a használati minőségi tulajdonságok elsődlegesek, ám kompromisszumot nem ismerünk a termékeinkben alkalmazott anyagok és technológiák biztonsága és a környezetterhelés szempontjainak betartásában sem.

Paplan és párna alapanyagaink, tölteteink között hagyományos anyagok szerepelnek az újdonságokkal, naprakész fejlesztési eredményekkel együtt. A természetes és ezért megújuló anyagok alkalmazása mellett – amilyen például a toll/pehely, pamut, len, gyapjúféleségek, stb. – nyilvánvaló, hogy alkalmazzuk a korszerű funkcionális textilanyagokat is.

A természet sokszínűségének kiaknázásakor, valamint a vegyészeti úton előállított szintetikus anyagok használatakor egyaránt fontos számunkra környezetmódosító, szennyező hatások csökkentése.

billerbeck Ozone zöld díj

Örömünkre szolgál, hogy ez egyre világosabban megfogalmazódó igény a vásárlók részéről is. Ezért egyrészt oktatással erősítjük a vásárlóink elkötelezettségét, másrészt bemutatjuk élenjáró gyakorlatunkat.

2015.-ben született elhatározásunk alapján a szintetikus alapanyagok kiválasztásakor átállunk a kompromisszumok nélkül teljes értékű, kiváló minőségű és tisztaságú „újra új” nyersanyagok alkalmazására, emellett a természetbe hamar visszaépülő, komposztálható nyersanyagok felhasználását irányozzuk elő.

Az ilyen műanyagok tudatos választásával hitet tettünk arra, hogy az unokáinktól kölcsönkapott környezetet számukra megóvjuk és megőrizzük. Az alapanyagokat gyártó ipari hátteret ezzel a követelményünkkel fejlesztésre ösztönözzük. Termékeink tökéletesítését már a környezetterhelés radikális csökkentése mellett érjük el.

Megjelentünk a CORAL termékcsaládunkkal, amely piacon elsőként igazoltan a legtisztább poliészter előállítási technológiával, az „ocean plastic” nyersanyag felhasználásával készül.

 

Matracaink fejlesztése során a beépített szintetikus anyagokkal szemben azonos célkitűzéseink vannak.

A matracokban általánosan használt PUR habanyag kiemelten környezetterhelő, tekintve hogy terjedelmes, extrém lassú lebomlású, újrahasznosítása nem megoldott és égése/oxidációja toxikus anyagok felszabadulásával jár. Hovatovább a PUR habanyagok hatása a felhasználó egészségére nézve az utóbbi kutatások alapján aggályosnak tűnik.

Termékfelelősségi elkötelezettségünk társul a fenntartható tevékenységet célzó igyekezetünk mellé. A poliuretán hab vitatott élettani hatásait tudomásul véve döntöttünk a matracainkba beépített, testközeli párnázó réteg kiváltásáról más anyagra. Több éves munkával kikísérleteztük a poliészter szálból készülő és a funkciónak kiválóan megfelelő új kényelmi párnázó paneleket. Ezzel a PUR felhasználásunkat rögtön 29%-kal csökkentettük.

Ezzel a törekvésünkkel és teljesítményünkkel kivívjuk a szakmai és társadalmi tekintélyek elismerését is.

A napokban átvehettük az „OZON Zöld Díj”-at, amire nagyon büszkék vagyunk, és megerősít bennünket abban, hogy a tevékenységünk nemcsak haszonnal járó, hanem hasznos is.