Nedvesség, mars kifelé!

A fürdőköpeny régóta érdekel minket. Megvizsgáltuk az anyagokat, hogy mitől jó egy fürdőköpeny és milyen utálatos tulajdonságokkal találkozunk folyton.

Mit tud a Billerbeck fürdőköpenye?

• A köntös kimono szabású, elől- és nyakkörön körben pánttal szegett.
• Jó mosástűrő, mérettartó, igazi használati darab.

Van néhány egyedi tulajdonság, amit a tanulmányok alapján mi alakítottunk. (Bár a terméket nem mi gyártjuk, hanem a mi terveink alapján gyártatjuk Törökországban, a pamut és a frottír hazájában.)

• A köntös kétfalas kelméből készül, nem nyúlik, nem tekeredik, sok mosás után is mérettartó.
Wet out! ™ – azaz: Nedvesség, mars kifelé!
A belső oldalon nagyon finom, „microfaser” fonallal készült frottírt egyesítünk a külső falat alkotó 100% pamut kelmével. Pancsolás után felvéve, a bőrünkről a nedvességet rögtön kitereli a külső felületre, ahol a pamut felszívja, majd elpárologtatja.
Utolérhetetlenül kényelmes viselet!
• Ez a kelme ugyanakkor úgy 30%-kal könnyebb, mint egy összehasonlítható csak pamutból készített frottír. Ne feledjük, hogy a mosást kilók alapján fizetjük a profi mosodában is, de otthoni mosáskor is!!!

Egyedi újdonságok a szabás körül:
• Megfigyeltük, hogy ha egy bővebb köntösbe belebugyoláljuk magukat, akkor a felülre kerülő elején az oldalzseb igencsak előre, „kenguru” helyre kerül. Ezt a csúfságot kiküszöböltük, amikor az oldalzsebeket hátrébb, az oldalvarráson is kissé átengedve varrattuk fel.
• Szintén a tapasztalatokból tudjuk, hogy egy körben befűzött deréköv a mosógépben elszabadulva csomót köthet az összes mosott ruha köré, leszakíthatja az övbújtatót, kiszakíthatja az oldalvarrást is. A helyzet csak kicsivel jobb, ha az övet kivesszük mosás előtt, akkor is béklyóba kötheti a többieket.
A Billerbeck köntösökön nincs körben öv, csak elöl, ahol kell. Az oldalvarrattól kicsit hátrébb rögzítettük, nem eltávolítható. (a termék mosási tömege is könnyebb lett)

 

Billerbeck köntös