Ne temessük Bonell rugós matracot

Az utóbbi időben nagy teret hódít a vélekedés, miszerint a bonell rugós matracok régimódi, elavult szerkezetek volnának.
Manapság szokás a tasakrugósat egyedülállóan korszerűbbnek nevezni. Ezeket a tévhiteket szeretném most eloszlatni.
A bonell-rugózatok kipróbált, megbízható, időtálló, kényelmes szerkezetek. Egy ilyen matrac igenis lehet igazán jó, HA sikerült pontosan tervezett zónázást, jó teherelosztó réteget és jó kényelmi réteget építeni hozzá.

Mivel a matracot a fekvő test, nem egyenletesen terheli, ezért szükséges a statikai matracmag úgynevezett zónázása.
A jól zónázott matrac teherbíró, ugyanakkor megengedi a testkontúrnak megfelelő alakváltozást, de stabil alátámasztást ad. Ha viszont nem előzik meg komoly tanulmányok az anyagminőség és a geometria tervezését, akkor a rosszul zónázott matrac kényelmetlen és sokat árthat a felhasználójának!

A matracmag és a huzat (más néven öltöztető réteg) közé teherelosztó- és kényelmi párnázórétegeket építünk a magasabb minőségű matracokba.
Ezeknek a rétegeknek különböző kombinációja határozza meg a matrac keménységét, és rugalmasságát.

A bonell rugót (alakja miatt tölcséres rugónak is nevezik), szívós acélhuzalból készítik.
Egy 1m2-ben hozzávetőlegesen 120 rugótest található, ezeket keresztirányban rugóspirálokkal fűzik össze. A rugózat tehát egységként működik, a terhelés optimális elosztása érdekében. A hosszú tapasztalatok alapján bevált bonell rugós matracok egyedülálló tulajdonsága, hogy a tölcséres rugóforma miatt oldal irányban is enged érzékelhető szabad elmozdulást, a matrac oldalra kicsit „mocorog”, ezzel hagyományosan kellemes fekvési élményt nyújt, oldalt fekvők számára különösen előnyös. Sok felhasználó ezt a tulajdonságot  kedveli.
A Billerbeck Windsor matrac nagyszerű zónázásnak és az innovatív  párnázó rétegnek köszönhetően tökéletes ortopéd alátámasztást biztosít. A 7 zónára osztott matrac legendásan kényelmes és gerinckímélő hatású.

És ne feledjük, hogy manapság követelmény mindannyiunk számára, hogy olyan termékeket szerezzünk be, amelyek előállítása is, és majdan megsemmisítése is csak a legcsekélyebb környezetterheléssel jár. A hamarosan forgalomba kerülő iker-élkeretes ZeroPUR bonell rugós »Cambridge« matracunk ebből a szempontból is jelesre vizsgázik.

Windsor bonell rugós matrac