Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a karanténi időszakból? 2. rész

A cikkünk első részében szó volt arról, hogy a koronavírus miatt a legtöbb bolt bezárt az elmúlt hónapban és ezzel egyidejűleg az online vásárlások száma megsokszorozódott. Cégünk bolti dolgozói is, így otthonmaradásra kényszerültek. 

Azonban bolti alkalmazottainkat se szeretnénk unatkozni hagyni ebben az időszakban! Számukra belső képzéseket szervezünk. Elsősorban nyelvtanfolyamokat, de anyag- és áruismereti, illetve értékesítés-módszertani témák köré is alakítunk ki műhelymunkát web-kommunikációs felületek használatával. Még hatékonyabban fognak majd ismét munkába állni az év második felében, hiszen számos külföldi vásárló is megfordul nálunk.

Kiskereskedő üzletfeleink számára is rendezünk web-munkacsoportokat gyakorlatias témák köré. Ők is úgy értékelik, hogy hasznavehető ismeretekhez jutnak így a leállásuk alatt.

A kényszer szülte zárlat alatt ritka lehetőségünk adódik: Még nagyobb erőket tudunk végre összpontosítani a termékfejlesztéseinkre, ami részben a gyártmányok, részben pedig a kiszolgálás fejlesztését jelenti. A belső kapcsolattartást dolgozóinkkal online webkonferenciákkal megoldjuk, ezt a technológiát kitanultuk, birtokba vettük, jól használjuk, így zavartalan és gördülékeny az információáramlás. Még akár az is lehet, hogy az irodáinkat átalakítjuk és csak társalogni fogunk bejárni nyártól. 🙂

Néhány kipróbált tippünk a karantén idejére:

• Válassza szét lakását, alakítson ki benne otthon, munkahely és edzőterem részt
• Fordítson időt a napi mozgásra, sportolástól a közérzete is jobb lesz
• Étkezzen tudatosan, most még inkább figyeljen oda az egészséges étkezésre és bontakoztassa ki kreativitását a konyhában. Karantén-kantin cikksorozatunkból meríthet néhány jó ötletet
• Itt az idő megejteni a régóta halogatott telefonhívásokat, vagy akár audiovizuális élményben is beszélgethet szeretteivel webkamerázás formájában.
• Képezze magát, hozza ki magából és a helyzetből is a legtöbbet!
• Írjon cikket az oldalunkra!