Környezetkímélő tippek a ház körül 3. rész

Kis kihagyás után a harmadik részben tovább folytatom ezen tanácsok bemutatását.

Válts okos termosztátra

Annak érdekében, hogy felügyelni tudd a fűtési és hűtési rendszereid, használj okos termosztátot.

Az okos termosztát egyszerre spórol neked és teszi környezetkímélő otthonná lakhelyed.

A csere mellett talán az a legnagyobb érv, hogy segít csökkenteni az energiaköltségeket, ugyanis könnyen ütemezhetővé teszi a légkondicionáló működését, ezáltal biztosítva, hogy csak akkor működjön amikor szükség van rá.

Be tudod programozni, hogy közvetlenül azelőtt hűtse le a házat, hogy bárki is hazaérne, így tökéletes 22 fokot varázsol, mire mindenki hazaér.

A különböző gyártók más és más számokat ígérnek a költségmegtakarításban, de az átlag olyan 23-27%. Ez energiamegtakarítást is jelent, ami a környezetkímélő életmód elérésének egyik kezdő lépése.

Mindig kapcsold le a lámpát és a nem használt elektronikai eszközöket

Oka van annak, hogy a villanykapcsoló az ajtó mellett van.

Ha környezetkímélő szeretnél lenni, váljon rutinná, hogy amikor kimész egy szobából és különösen, ha a házból, mindig lekapcsolod a lámpákat, ezáltal energiát és pénzt megtakarítva.

Az energia mennyisége, amit spórolhatsz, nagyban függ az égők típusától.

Ha LED lámpáid vannak, szinte teljesen mindegy, hogy lekapcsolod e őket vagy nem, pont ezért a leghatékonyabb eszközei az energiamegtakarításnak.

Olyan érzékelőket is felszerelhetsz, amik segítségével a lámpák automatikusan fel és lekapcsolnak, attól függően, hogy tartózkodik e valaki a szobában, illetve azonnal a teljesen fényerőn tudnak világítani.

Mosd a ruhákat alacsonyabb hőfokon

Az energiaosztálytól függően a mosógépek az energia 90%-át a vízmelegítésre használják fel.

Azzal, hogy hideg vizes beállítással használod a mosógéped, évente 720 kilóval csökkentheted a szén-dioxid kibocsátást, ezáltal egy további lépést téve a környezetkímélő életmód felé..

Ezzel a módszerrel nem csak a karbonlábnyomod kisebbíted, de a ruháidat is óvod az elhasználódástól és kifakulástól, ugyanis a forró víz károsítja a szöveteket.

Hacsak nincsenek makacs szennyeződések és olajfoltok, amiket el akarsz távolítani, nincs semmi oka, hogy forró vízzel moss.

Ha úgy érzed a hideg vizes beállítás nem végez jó munkát, próbáld ki a magasabb hőfokot.

Energiahatékonyságban még mindig jobb, mint a forró víz és kicsit hatékonyabb tisztítást is végez, mint a hideg víz.

A negyedik résszel jövőhéten térek vissza.

Coral paplan