Iskolába járunk, mióta az iskola járna belénk

A ragály betörése óta váratlan fordulatokat vett az életünk, felborultak a „szürke hétköznapok” a családokban. Külön gyötrelmeket élnek át azok, akiknél iskolás gyerek van a házban. A távoktatás nevű lidércnyomás a szülőket is és a gyerekeket is alaposan próbára teszi. Ha van olyan szerencséjük a szülőknek, hogy munkába kell járniuk, akkor már távoktatás nélkül is, „csupán” a gyerek elhelyezése is feladja a leckét. A nagyszülőkhöz nyilván nem vihetik, hiszen éppen az idősebbek az elsődleges kockázati csoportja a vírusfertőzésnek.
És arról még nem is beszéltünk, hogy technikai feltételek biztosításán túl a kiosztott feladatok megoldásához bizonyosan szükséges szülői közreműködés, úgyhogy tanulhatják újra a fizikát, kémiát…
Cégünk dolgozói között is van több ilyen anyuka, akiben feszül a kérdés: Hol helyezzem el gyermekem, míg én dolgozom, neki pedig online órán kell részt vennie és leckét írnia?!
Mi igyekszünk segítséget adni azoknak a munkatársainknak, akik ebben zűrben a szakmai feladatukat is készek áldozatkészen ellátni, emellett pedig gyermeküket sem akarják elhanyagolni.

A képen Fanni számtanfeladatot végez a toll-laborban édesanyja mellett.