Hogyan válasszuk ki a tökéletes párnát?

Manapság e stresszes világban sok embernek okoz problémát a kényelmetlen, nyugtalan alvástól kialakult fáradtság, levertség, mely megnehezíti a mindennapokat. A párnák nem csak díszítik az ágyunkat, hanem a pihentető alvás elengedhetetlen kelléke is. A tökéletes párna alátámasztja a nyaki csigolyákat és a regenerálódásban is komoly szerepe van. Ha az alvás során optimális alátámasztást kap a nyakunk, akkor csökkenthetjük az éjszakai forgolódást, így a porcok kevésbé vannak kitéve a terhelésnek és ezzel elősegíthetjük, hogy minden éjjel tökéletesen épüljenek fel sejtjeink.

Alvásunk során a legfontosabb szempont, hogy minél egyenesebb maradjon gerincoszlopunk. Ez akkor valósul meg a legkönnyebben, ha háton fekve alszunk, hiszen ekkor tudnak az izmok mind két oldalon ellazulni. Háton fekvőknek az ideális párna pontosan beilleszkedik a nyaki görbületbe, így megfelelő alátámasztást biztosít a gerinc számára.

Az oldalt fekvőknek nagyon fontos a párna milyensége. Ilyenkor a vállszélesség dönti el, hogy le fog-e esni a fejünk vagy sem. A megfelelő támasztáshoz a nyak-váll szélesség alkotta területet kell kitöltenie a párnának.

Az orvosok által legkevésbé ajánlott a hason fekvés, ennek ellenére igen kedvelt alvópóz. A probléma onnan ered, hogy ebben az alvási pozícióban a nyaki gerinc kicsavarodik. Valamennyire muszáj elfordítani a fejünket, de ha huzamosabb ideig ebben a testhelyzetben maradunk az izmok megszokják ezt a kicsavarodott pózt és ez féloldalas testtartást fog eredményezni. Ha mégse tudunk lemondani a hason fekvésről, akkor válasszunk a lehető leglaposabb és legvékonyabb töltettel rendelkező párnát.

A cikk elolvasása után érdemes átgondolnia, hogy alváspózának megfelelő párnán hajtja-e álomra a fejét.

Tekintse meg webshopunkban a párnaválasztékunkat és kedvezményeinket ide kattintva.