
Jó éjt! borválogatás – Badacsonyi Kéknyelű 2018.
száraz fehér bor
A Badacsonyi Kéknyelű 2018 -as évjáratának jellege ásványos (minerális), mérsékelt, de határozott savakkal, minimális maradék cukor van benne.
ajánlás: fehér húsok, halak és baromfi hús, zöldköretek, spárga
termelő: Málik Pince
termőhely, dűlő: Badacsony-hegy
terra: bazalt talaj
a fajta jellemzői: kizárólagos tájfajta, hungarikum, nőivirágú, alacsony termőképességű
az évjárat jellemzői: átlagosnál jobb
az ültetvény nagysága: 1,5 hektár
növényvédelem: természetes, kontakt szerek, bioorganikus
jelleg: száraz
alkohol: 12,5% v./v.; maradék cukor: 2g/l; savtartalom: 7,6g/l
előállítás, feldolgozás: kézi szedés, erjesztés, nagy fahordóban érlelés
erjesztés: spontán erjesztés
a bor fejlődési kilátásai: még 3 évig mindenképp felszálló ágban van
A Jó éjt! borválogatás tagjai kizárólag Billerbeck márkaüzletinkben elérhetőek!