Jó éjt! borválogatás – Badacsonyi Kéknyelű 2018. A kép illusztráció, a folyamatos fejlesztés során a termék külképe változhat.

Jó éjt! borválogatás – Badacsonyi Kéknyelű 2018.

száraz fehér bor

A Badacsonyi Kéknyelű 2018 -as évjáratának jellege ásványos (minerális), mérsékelt, de határozott savakkal, minimális maradék cukor van benne. 

ajánlás: fehér húsok, halak és baromfi hús, zöldköretek, spárga
termelő: Málik Pince
termőhely, dűlő: Badacsony-hegy
terra: bazalt talaj
a fajta jellemzői: kizárólagos tájfajta, hungarikum, nőivirágú, alacsony termőképességű
az évjárat jellemzői: átlagosnál jobb
az ültetvény nagysága: 1,5 hektár
növényvédelem: természetes, kontakt szerek, bioorganikus
jelleg: száraz
alkohol: 12,5% v./v.;  maradék cukor: 2g/l;  savtartalom: 7,6g/l
előállítás, feldolgozás: kézi szedés, erjesztés, nagy fahordóban érlelés
erjesztés: spontán erjesztés

a bor fejlődési kilátásai: még 3 évig mindenképp felszálló ágban van

A Jó éjt! borválogatás tagjai kizárólag Billerbeck márkaüzletinkben elérhetőek!

Márkaboltok listája