Mától tavasz van!

Ma 21 óra 58 perctől beköszönt a csillagászati tavasz!

A meteorológiai tavaszt már március 1. -től számoltuk, de akkor még nem lehet észlelni az igazi évszakváltást, lassan növekszik ugyan a hőmérséklet, de még nem ritkák a fagyos éjjelek.
A mai nap, azaz a tavaszi nap-éj egyenlőség Magyarországon is, a mi népi hagyományaink alapján is a kikelet, a természet ébredése, az új élet kezdetének kapuja. Rituális tisztálkodás, böjt, a megfiatalodás jelképei kísérik. Az elvetendő magokat (a termények gyökerét, létezésünk alapját) ekkor megáldották. A természeti anya – a később férjhez menő, még csak menyasszony – szűz aspektusának ünnepe, Brighid (St. Brigitta – keresztény) napja.
A nap-éj egyenlőség az a csillagászati esemény, amikor a Föld egyenlítőjének síkja áthalad a Nap középpontján, évente kétszer fordul elő, tavasszal és ősszel.
A gyerektankönyvekben március 21-e a nap-éj egyenlőséget jelölő időpont, de a mi századunkban 2011 volt az utolsó olyan év, amikor valóban erre a napra esett. Attól fogva 2102-ig marad is 20-ai napon.
Ezzel egyidőben a déli féltekén pedig mától van a őszi nap-éj egyenlőség, tehát a csillagászati ősz kezdete.
Most a nappal és az éjjel hossza közel azonos, az egyenlítőnél ~12 perccel hosszabb az éjjel ez az eltérés ettől távolodva növekszik. A pólusoknál fél évig tart a nappal és fél évig az éjszaka.

A megújulási készség szükséges a mindennapjaink során, munkában, karrierben, szerelemben, és egyáltalán az élet minden területén. Itt a jövőbetekintés, a tervezés ideje. Ezért érdemes egy rítussal az előző évet lezárni, és frissülten nekifogni a nyíló virágok és a szerelem hónapjainak.

Nálunk a Billerbecknél is beköszönt megújulás időszaka, ilyenkor hintjük el ötlet magvainkat és igyekszünk olyan innovatív újdonságokat létrehozni, amelyek egyénre szabottan az alvás minőségén jelentősen javítanak. Fejlesztéseinkkel a tudományos kutatásokat és technikai vívmányokat szem előtt tartva igyekszünk az alvás nyugalma iránti eredeti emberi igényt a legjobban kiszolgálni az őszi napforduló idejére, amikor eljön a mi időnk. Amellett, hogy olyan kínálatot hozunk létre, ami egyedülálló a piacon, a hagyományok képviselete mellett a gyártástechnológiánk nagy hangsúlyt fektet az ökológiai fenntarthatóság védelmére.