Műanyagböjt 2019

Mozduljon meg velünk!

Mi, a Billerbeck hitet tettünk arra, hogy a természeti környezetünket — amelyet az unokáinktól kaptunk kölcsön — megóvjuk és tisztán tartjuk.

Szívügyünk minden megmozdulás, ami a környezetmódosító, romboló hatásokra hívja fel a figyelmet. Ezért is lelkesen csatlakozunk a MŰANYAGBÖJT kampányhoz.

A kampány célja rávilágítani a minket elárasztó műanyagszennyezésre, és a fogyasztók figyelmét is felhívni a felelősségre, a halaszthatatlan teendőkre. A program emellett olyan módszereket és eszközöket mutat be, ami ennek a megoldására vezet.

„A tét nem kevesebb, mint az élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára.”
Nem kompromisszumokat akarunk kötni, hanem úgy kívánunk jól élni, hogy az fenntartható legyen, a későbbi generációknak is öröme lehessen benne.

„A tudatos fogyasztói magatartás nem csupán egyéni, közösségi és nemzeti érdekünk, hanem globális emberi felelősségünk is. A tét nem kevesebb, mint az élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára.

Felismerve felelősségünket az élővilág és benne az ember jövője iránt nem mehetünk el szó nélkül korunk egyik legnagyobb szennyezőanyagát jelentő műanyagok mellett. Az élet számos területén bizonyultak hasznos anyagnak, de mértéktelen fogyasztói szokásaink következtében mindennapjainkban szinte megkerülhetetlenné vált a hulladékunk nagy részét kitevő műanyag. Nagyböjti kampányunkkal arra bíztatjuk embertársainkat, hogy szorítsuk vissza a műanyagok használatát, előzzük meg a pazarlást. 

#műanyagböjt kampány célja nem más, mint ráirányítani a figyelmet a minket körülvevő műanyagszennyezésre. A megelőző magatartás elterjedését szeretnénk elérni azáltal, hogy nem csak a problémát tesszük az asztalra, hanem a megoldás eszközeit is. A tudatos fogyasztói magatartás nem csupán egyéni, közösségi és nemzeti érdekünk, hanem globális emberi felelősségünk is. A tét nem kevesebb, mint az élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára. 

A műanyag gyakorlatilag már teljesen beivódott mindennapjainkba, azonban egyre több a bizonyíték arra, hogy hulladékká válásukkor mennyi problémát okoznak. 

Tapasztaljuk, hogy 2019-re a médiában szinte naponta terítékre kerül olyan hír, aminek középpontjában a műanyagszennyezés áll. Óceáni műanyag szigetek, műanyag darabkák az élőlények gyomrában, sőt, már az ételeinkbe is bekerülnek a műanyag szennyezők. A műanyag ellenálló és évszázadokig fennmarad, mégis olyan egyszer használatos eszközöket gyártunk belőle, amiket átlagosan 25 percig használunk. Arról nem is beszélve, hogy előállításuk javarészt fosszilis erőforrásokból történik.

Globális és lokális kampányok sokasága zajlik annak érdekében, hogy a szennyezést megállítsák. A megoldást a probléma gyökerénél, azaz a hulladék megelőzésnél látjuk. Ehhez pedig a fogyasztói szokásaink megváltoztatása szükséges. 

A 2019-es #műanyagböjt kampányt a közösségi média felületein folytatjuk, egy aktuálisan népszerű filmsorozat, a Trónok Harca világán keresztül kommunikálva üzenetünket.”

forrás: humusz.hu

 

A Billerbeck mindig igyekszik az élen járni a technológiai újítások terén, nagyon fontos számunkra környezeti hatások csökkentése, elkötelezettek vagyunk az újítások terén úgy, hogy ne okozzunk csalódást és biztosítsuk a kiváló minőséget vásárlóinknak. Termékeink tökéletesítését már a környezetterhelés radikális csökkentése mellett érjük el.

Megalkottunk egy csodásan könnyen kezelhető és higiénikus microfiber ágyneműt a Billerbeck választékába , ami nemcsak utolérhetetlenül puha és melegtartó, hanem arról is biztosíthatjuk, hogy a lehető legtisztább eljárással készült, olyan alapanyagokból, amelyek igazoltan nem okoznak szennyezést, sőt a gyártási eljárás tisztítja a környezetünket.