5 fontos jel, hogy több alvásra van szüksége

Mikor a negyedik csésze kávé már aránylag jól palástolja a kialvatlanság egyértelmű jeleit, azt gondolja az ember , hogy nyert ügye van. De ne csapjuk be magunkat! Ha huzamosabb ideig kevesebbet alszunk, mint amennyi az optimális 7-9 óra, komoly egészségügyi gondokat okozhat, mint például szívproblémák vagy az elhízás. De akár a viselkedésed is megváltozhat.
Magára ismer a következő jelekből?

– Falánkság: Egész nap éhes, és tömné magába a finomnál finomabb, szénhidrát dús falatokat. Persze, hiszen a nap legfontosabb étkezése kimaradt: a reggeli. Nem csoda, hogy a szervezete pótolni szeretné az energiát.

– Érzékenység: Egy televíziós reklámtól is a könnyeit törölgeti? Hasonló jelenség ez nőknél is a PMS időszakában, mikoris érzelmesebbé válnak. Egy 2007-es kutatás szerint azoknak az embereknek az agya, akik keveset alszanak, 60% – kal több negatív és zavaró képet aktivál.

– Felejtés és depressziós érzések: Valószínű sokkal szürkébbnek láthatjuk az élethelyzetünk, jobban koncentrálunk az idő múlására, a stresszre, vagy a primitívnek tűnő dolgokra is, mint például a bejövő e-mail fiókra. A felejtés se feltétlen ismeretlen fogalom. Azon kapjuk magunkat, hogy már azt is elfelejtjük, hogy hová tettük a kulcsainkat.

– Megfázás: Ha keveset alszunk, szervezeted megbosszulja. Háromszor nagyobb eséllyel betegszünk meg.

– Esetlenség: Az érzés, amikor véletlen leborítunk egy fél polcot a boltban, mert egy termék lepottyan a visszarakásával meg öt. A kutatók számára se teljesen világos, hogy miért, de a kialvatlan ember lassabb, és veszít precíz képességeiből.
Figyeljünk az árulkodó jelekre.

Fontos egészségünk, tegyünk érte!

Hogyan teremtsünk megfelelő körülményeket a pihenéshez, megtudhatja korábbi cikkünkből

A billerbeck nem pusztán paplan, párna és matrac gyártással foglalkozik, hanem a teljes alváskultúrával, innovatív termékfejlesztéseinkkel mindenki megtalálja egyénre szabottan a neki megfelelő pihentető alvás kiegészítőit.

Bízza magát szaktanácsadóinkra látogasson el Billerbeck márkakereskedéseinkbe, hogy frissen üdén kipihenten kezdhesse napjait.