Harmadik LélekFÓTozó Nap

Az egész napos műsor-forgatagban a közel 130 gyerek páratlanul gazdag programok között válogathatott. Pelsőczy László és Básti Andrea színművészek zenés gyerekműsort hoztak, Papadimitriu Athina görög táncházat tartott, koncertet adott a Richie and the Mops és a Tordasi Szivárvány zenekar is. Az otthon lakóit interaktív bábszínházba hívtuk, részt vehettek bohóc- és bűvészműsoron, mazsorett bemutató szórakoztatta őket, tanulhattak is pomponos táncfigurákat, zumbáztak, kézilabdáztak, fociztak és kézműves foglalkozásokon próbálhatták ügyességüket. A szépségsarokból csodálatos csillám-tetoválásokkal szép frizurával frissen manikűrözve mehetettek a további programokra a gyerekek. Akik megéheztek, azokat rengeteg finomság várta, a Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat 50 kg lisztből gyúrt tésztát, hogy ott helyben, faszénparázson süthessenek kürtőskalácsot, palacsinta is készült és éhen nem maradt senki a pizza, sütemény, cukorkák és csokoládé, mézeskalács választéka után, szomjukat pedig Pölöskei szörpök oltották. A karácsonyi díszítésről a Libri Könyvkereskedelmi Kft -nek köszönhetjük.

A nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően a vidám programokon kívül rengeteg hasznos ajándékot is kapott az intézmény, ami a bentlakó gyereket életét segíti.

A Billerbeck Budapest Kft. partnereivel együtt hagyományt teremtve, az idén harmadik alkalommal rendezte meg a fesztivált. Felhívjuk ezzel is a figyelmet arra, hogy hazánkban megközelítőleg 23 ezer olyan gyermek él, akiknek nem adatik meg, hogy családban, vér szerinti szüleik, testvéreik és rokonaik között nevelkedjenek és ünnepeljenek.

Intézményünk hat évtizede fogadja be és neveli a családjuktól átmenetileg elszakadt, illetve család nélkül felcseperedő gyerekeket. A gyermekközpontban az elhivatott nevelők, gyermekfelügyelők a családi környezethez hasonló módon és körülmények között igyekeznek a gyerekeket gondozni, nevelni. De karácsonykor a család hiánya mindig jóval erősebb, sokkal kézzelfoghatóbb. Ezért is nagy öröm számunkra ez a program, amivel a Billerbeck Budapest Kft. és a hozzá csatlakozó partnerek megleptek minket. A család élményét ugyan pótolni nem tudja ez a néhány óra, de hiszem, hogy minden gyermek egy olyan közösségi élménynek, egy olyan varázslatnak válik részesévé, amely biztos, hogy életre szóló emlékként marad meg számára.”

– nyilatkozta Kádas István, a fóti Károlyi István Gyermekközpont vezetője.

Ezzel a programmal valódi értékkel járulhatunk hozzá a környezetünkben élők mindennapjaihoz. A címválasztás sem véletlen: „Lélekfótozó Nap. Azért vagyunk itt partnereinkkel együtt, hogy lehetőséget adjunk a helyenként elvásott lelkünket kifoltozzuk az ünnep előtt itt, közösen együtt. Reméljük jövőre ugyanitt lehetünk!”

mondta Vermes Péter, a Billerbeck Budapest kft. ügyvezetője, az esemény szervezője.

Ezúton is köszönjük partnereinknek, kollégáinknak, hogy időt erőt nem kímélve azon voltak, hogy örömet szerezhessünk ezen a napon.

 

Köszönet a közreműködőknek és támogatóknak:

Akszakó Kft., Álomvilág alapítvány, Backlight Studió, Bácsi Péter, Baranyi Group Kft, Básti Andrea színésznő, Biztos Kész Kft. és Biztos Kész Diák Iskolai Szövetkezet, Both Zoltán, Budapest Bank, „Csengetett Mylord?”közönség találkozó csapata, Erdős Gabriella grafikusművész, Életre Fel! Trendmagazin műsor ATV, Fal-Con Consulting Kft., FEKE busz, Füzesgyarmati drámacsoport, Füzesgyarmati Önkormányzat, Gyetván Csaba, Ham & Eggs Group Kft., JóBohócok, JYSK Kft, Libri könyvesbolt, FWD Cargo Care Kft, Mamutec Kft, Molnár Szabolcs bűvész, Noris Photography, Papadimitriu Athina színművész, Pelsőczy László színművész, Pölöskei Szörpüzem, Rákospalotai tehenészet, Richie and the Mops, SAXON Reklám iroda és kommunikációs ügynökség, Sourcing Hungary Kft., SRT Kft., Szabados Márta, Szeghalmi Kézilabda Szövetség, Szeghalmi Mazsorett Együttes, Tabánker Kft., Tanos Éva, Tordasi Szivárvány zenekar, Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat, Tytoo.hu, UniCredit bank, Wolf Magic, Zumba Kids

És a Billerbeck Budapest Kft. munkatársainak és barátaiknak: André Attila, Baranyi-Oroszi Beáta, Bartos Zsuzsa, Bujdosó Mariann, Bujdosó Szilárd, Ermert Friedrich, Ermert Ingrid, Farkas Krisztina, Gary Carpenter, Tóth Attiláné, Harsányi Imre, Juhász Ildikó, Nagy Attila, Nagy Eszter, Pálmai Bettina, Petró Judit, Petriné Anita, Rapcsák József, Simkó Ágnes, Somogyi Marianna, Stang Anita, Szendrei István, Szebellédi Kitti Erika, Szilágyi Éva, Szimba (kutya), Szujó Szilvia, Szunai Valéria, Tóth Attila, Turcsán László, Virág Attila,  Vermes Barnabás, Vermes Boldizsár, , Vermes Péter