Ha fáj a nyak

Manapság többeket hallunk panaszkodni görcsös nyaki-fájdalomra, nyaki-merevségre, váll- és hátfájdalomra. Ezek a panaszok gyakran a napközben elszenvedett hatások következményei, már-már azt gondolhatnánk, hogy modern korunkkal, életmódunkkal szükségszerűen együtt járó panaszok ezek.

A munkahelyi számítógép előtt töltött aránytalanul sok idő és az okostelefonok túlhasználta együtt a mozgáshiányos életmóddal olyan rossz irányba befolyásolják testtartásunkat, mely akár komoly gerincproblémákhoz vezethet.
Napi 8-10 órát is töltünk képernyőre szegezett tekintettel, ezáltal előrehelyeződik a fejtartásunk. A fej keveset mozog, azonos izomcsoportok kapnak statikus terhelést, megbomlik az izmok munkájának kiegyensúlyozott együttműködése egyes izmok folyamatosan feszülnek aszimmetrikus egyensúlyon kívüli tartásra kényszerülünk.
Ezért az izomszövetekben romlik az anyagcsere, nem tudnak beépülni a tápanyagok és a salakanyagok nem tudnak távozni, így alakul ki a krónikus nyakfájdalom. Mindamellett, hogy sokkal nagyobb teher nehezedik a gerincre, így kialakulhatnak degeneratív gerincbetegségek (meszesedés, porckopás, porckorong ellapulás, sérv stb.)
Tovább fokozhatja a problémákat, a krónikus stressz a szellemi feszültséggel együtt jár a az izmok feszültsége.

A megkönnyebbülést a folyamatos túlterhelés megszüntetése, azaz a helyes testtartás technikájának elsajátítása mellett a jó fekhely és párna jelenti.
Figyeljünk arra, amikor alszunk, vagy ágyban pihenünk, olvasunk, vagy tv-t nézzük a nyakunk megfelelően legyen alátámasztva.

Hogyan üljünk helyesen?

A szék teljes ülőfelületét használva, csússzunk hátra a széken a szék magassága egyezzen meg lábszárunk hosszával és mindkét talpunk legyen a földön, emeljük ki a mellkasunk és billentsük előre a medencénket.
Állunkat húzzuk be, karunk kb. 90 fokos hajlítása mellett a csuklónkat támasszuk alá munka közben.
Minden órában mozgassuk át a nyakunkat, vállainkat, álljunk fel és sétáljunk egyet.

A Billerbeck technológiai fejlesztései során hangsúlyt fektet arra, hogy az egyedi igényeket kielégítse, számos termék áll rendelkezésére azoknak is, akik valamilyen gerincet és csigolyát érintő problémával keresnek párnát.

Speciális és anatómiai párna kínálatunk:

Tarkótámasztó párna: a Tarkótámasztó párna tanulmányok és fejlesztések eredménye, oldja a nyaki csigolya kontrakciót, mely az ülőmunka okozta rossz testtartás és/vagy a csuklyás izom stressz általi görcse miatt alakulhat ki. A párna minden fekvő helyzetben úgy billenti a fejet, hogy alacsony izomtónusos állapotban (azaz alvás közben) nyújtja/lazítja a nyaki izmokat nagyon jó eredménnyel. A párna megszokása némi időt vehet igénybe, a pozitív hatás érdekében javasoljuk a kitartó hozzáállást.

billerbeck anatómiai párna

-Top párna: A Top párna szigorú tartást ad, formája segít anatómiailag megfelelő pozícióban tartani a fejet alacsony izomtónusos állapotban is, alvás közben.

Top párna

-Timo párna: A Timo párna a manapság népszerű viszkoelasztikus vagyis memóriahab párnák billerbeck módon nemesített változata. Azaz: vastag, jól átszellőző szálbundába öltöztetett memóriapárna, amely tökéletesen igazodik a fej alakjához és ugyanakkor nem sugározza vissza a test melegét, így éjszaka nem hevül túl a test.

billerbeck anatómiai párna

Rondo párna: A Rondo párna különleges egyedi kialakítású memóriahab párna, amelyben habrugók működnek. Azontúl, hogy a kényelmes és egészséges fejtartásról gondoskodik, mozgás közben átpumpálja a levegőt a szivacsmagon és azzal nagyszerű átszellőzést biztosít.

billerbeck anatómiai párna

-Ariel párna: Az Arilel párnát azoknak ajánljuk, akik igénylik a viszkóelasztikus hab (memóriahab) feszes tartását, de „pehely” alvók, tehát nem mondanak le a tollpárna nagyszerűségéről.

billerbeck pamutpárna

-Evoléne párna :Az Evoléne párna nagyszerű megoldás azoknak, akik maguk szeretnék beállítani a fejtartásukat alvás közben.
Az ömlesztett hajdinahéj töltet kitűnően hagyja magát „idomítani” és párna elég nehéz ahhoz, hogy éjszaka helyben maradjon. A precízen tisztított hajdinahéj csak cellulózt tartalmaz, vagyis keményítőtől mentes ezért nem kell a nedves fermentációtól tartani.

billerbeck hajdninahéj párna