Miért jók a bambusz termékek?

A bambuszok a perjefélék családjába tartozó, évelő, örökzöld növények. Több, mint ezer fajuk ismert. Fő előfordulási helyük Északkelet-Ázsiától Délkelet-Ázsián át Északkelet Ausztráliáig terjed.
A bambusz szárát alkotó rostokat a lenhez vagy kenderhez hasonló módon a textilipar, mint szálasanyagot hasznosítja, vagy a vegyipar kinyeri belőle a cellulózt, s abból viszkózszálat készítenek szintén textilipari felhasználásra.

Jó légáteresztő és kiváló nedvszívó képességgel rendelkeznek, mivel a bambusz szál 60%-kal jobb nedvszívó képességű, mint a pamut, hiszen a saját súlyának akár háromszorosát is képes felszívni vízből.
Az ebből készült termékek a bambusz üreges struktúrájának köszönhetően rendkívül jó légáteresztő képességgel rendelkeznek, így nem kell aggódni az izzadástól, bepárlástól sem.
Ha például egy pamut termék nedves marad, és nagyon hosszú idő alatt szárad meg, akkor az bebüdösödhet a baktériumok elszaporodása miatt, ellentétben a bambusszal. Ennek oka, hogy a bambusz kiváló szagtalanító tulajdonságokkal is rendelkezik. A termékek különlegessége a bambusz szálak „bamboo kun” nevű anyag tartalmának köszönhető, természetes antibakteriális és antiallergén hatásúak, mert nem adnak kedvező élőhelyet a poratkáknak, illetve védelmet nyújt a gombák, baktériumok megtelepedése ellen.
A bambusz szál pozitív tulajdonságait más anyagokkal keverve (pl. poliészter szál) lehet fokozni, így növelhető a paplanok, párnák formatartása, habossága, puhasága.

Annak érdekében, hogy a bambusz tartalmú termékeink természetes hatásait és megjelenését megtartsuk, kizárólag pamut anyagba bújtatjuk ezeket a termékeket. A természetes antibakteriális és antiallergén hatást a pamut huzatanyag esetében úgy őrizzük meg, hogy bambusz szállal átszőtt pamut textíliát használunk.

A fent említett termékek használati előnyein túl igen fontos kiemelni, hogy a környezettudatos életmód részét is képezik, hiszen felhasználásával, használatával hozzájárulunk a fenntartható fejlődéshez is. Fontos kiemelni, hogy ez a növény hozzájárul bolygónk egészségéhez, mivel 35%-kal több szén-dioxidot nyel el, mint egy ugyanolyan kiterjedésű erdő.

Tekintse meg általunk gyártott bambusz paplant és párnákat

billerbeck bambusz párna