A Föld Órája

Föld Órája

A Billerbeck fokozott figyelmet fordít környezetünk megkímélésére. Ennek érdekében számos lépést tett és tesz környezettudatos gyártmányok fejlesztése és a gyártástechnológia területén is.
Minden olyan kezdeményezéshez szívesen csatlakozunk mely ennek érdekében zajlik.

Ön is tehet a holnapért: Csatlakozzon velünk együtt a Föld Órája mozgalomhoz, mely világ egyik legnagyobb önkéntes mozgalma a természeti környezetünk megóvása érdekében.

Március utolsó szombatján, 28-án 20:30 és 21:30 között idén ismét világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

2006-ban az ausztrál WWF kezdeményezésére indult a Föld Órája mozgalom azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet a gondatlan emberi tevékenység okozta klímaváltozásra. Azóta 180 ország csatlakozott, köztük Magyarország is.

A kezdeményezés az idei évben annyiban módosul, hogy a a ragály nyomában kialakult helyzetben a WWF Magyarország is az online térbe helyezi át a Föld Óráját.
A természetvédelmi civil szervezet arra kér mindenkit, hogy március 28-ától egy – vagy akár több – vállalással álljon ki a természet és a fenntarthatóság mellett. Itt az utolsó utáni pillanat a szemléletváltásra – mert amit ma teszel, az lesz a holnapod.
A lényeg változatlan: a világ sok városában idén is lekapcsolják a közterületek és épületek díszkivilágításait. Magyarországon több vidéki város mellett Budapest is folytatja a hagyományt, és március 28-án 20:30 és 21:30 között egy órára elalszanak a főváros fényei.

WWF Magyarország arra kéri az embereket, hogy fogalmazzák meg, mit fognak másképp tenni az életükben a természet védelme és a fenntarthatóság érdekében! Ha majd újra visszatér az élet a normál kerékvágásba, akkor ki min változtat majd a mindennapjai során, hogy a bolygónk állapotán segítsen, és egészségesebb környezetben élhessünk.

„Arra buzdítunk mindenkit, hogy vállalását nyilvános posztként ossza meg a Facebook, Instagram, TikTok vagy LinkedIn oldalán a #földórája2020, #earthhour2020 és #másképpfogom hashtagekkel. A vállalás lehet egy egyszerű, szöveges poszt, de lehet kreatív is: szavalhat verset, vehet fel egy videót vagy megoszthatod színes sztoriként is a közösségi oldaladon, hogy te hogyan veszed ki a részed abból, hogy megóvjuk a természetet – és vele együtt saját magunkat is” – mondta Klacsán Csaba, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője. A vállaláshoz ismert emberek és bloggerek – zenészek, színészek, sportolók és közéleti személyiségek – is csatlakoznak.

Mi azt vállaljuk és hirdetjük, hogy eltökélten tovább folytatjuk a környezetkímélő anyagokból épített nagyszerű minőségű alváskultúra termékek fejlesztését és előállítását. Ezzel ugyanerre ösztökéljük a szállítói-ellátói környezetünket is.
Emellett fokozott erőfeszítéseket teszünk arra, hogy a vásárlóink felé pozitív üzenetekkel közvetítsük ezt a nagyszerű küldetést és híveket szerezzünk az ügynek.
Úgyhogy: ma fél kilenctől egy órán át: sötétség, itt a honlapon is.